7. WATER SCHENKEN IN GLAS

10 tips om meer water te drinken.

Dat we per dag 1,5 à 2 liter water moeten drinken om onszelf te hydrateren weten we allemaal. Maar dit is niet zo evident voor iedereen. Daarom geven we je graag enkele tips mee om meer water te drinken. Wedden dat je in geen tijd meer water drinkt?

 1. Start je dag goed, met een glas water
  Wist je dat s’ochtends een glas water drinken je spijsvertering op gang brengt en je metabolisme een boost geeft? En wist je dat dat ene glas water je 8 calorieën doet verbranden? Jouw ochtendritueel start voortaan dus met een glas water!
 2. Neem je water mee onderweg
  Maak gebruik van een herbruikbare fles die je mee kan nemen voor onderweg, in je handtas of auto! Heb je je water mee dan zet dit automatisch aan tot meer water drinken. Je zal niet snel de neiging hebben om te stoppen aan een tankstation voor een frisdrankje.
 3. Zet je water zichtbaar, vlak voor je neus
  Zorg ervoor dat je glas, fles of karaf water steeds in je zicht staat. Of je nu aan je bureau werkt of een boek leest in je zetel, water zien, doet water drinken. Drink dus niet enkel tijdens de maaltijd, maar probeer de hele dag door te drinken. Op die manier drink je automatisch heel wat meer.
 4. Voeg een smaakje toe
  Geen fan van gewoon water? Voeg er dan een smaakje aan toe met een stukje fruit naar keuze. Dit geeft niet enkel een andere toets aan de smaak van je water, maar het ziet er ook nog eens fancy uit ook! Wij zijn alvast fan van deze receptjes!
 5. Voor het eten
  Drink voor elke maaltijd en tussendoortje een glas water. Zo geraak je zeker aan je dagelijkse hoeveelheid water. Meer zelfs: met dit trucje eet je gegarandeerd minder. Win-win dus!
 6. Eet je water
  Geen zin om je water te drinken? Eet het dan in de vorm van soep! Neem bijvoorbeeld een kommetje soep als vieruurtje in plaats van een koek. En ook hier zal je lichaam je dankbaar voor zijn!
 7. Een gezond alternatief?
  Is het buiten koud? Drink dan een lekker kopje thee of koffie om je op te warmen. Want jazeker, ook zonder water zal je geen thee of koffie kunnen maken. Gemakkelijk toch!
 8. Zet een karaf op tafel
  Dek je je tafel voor het ontbijt, lunch of diner? Zet er steeds een karaf vers water bij. Zo vermijd je om alweer frisdrank te gebruiken. En een mooie karaf op tafel zorgt weer voor gezelligheid, niet?
 9. Zet je alarm
  Vergeet je om water te drinken? Zet dan je alarm om water te drinken. Zo herinner je jezelf eraan dat je genoeg water drinkt en wordt het hoe langer hoe meer een dagelijkse gewoonte.
 10. Drink kraanwater
  Gehecht aan je favoriete watermerk? Dan is het zeker de moeite om deze gewoonte te doorbreken en over te schakelen op kraanwater. Niet alleen is dit beter voor het milieu, maar je bespaart er ook nog mee in je portemonnee én het is overal te krijgen.
Ontdek ook

Advies nodig?
Contacteer ons via

CHAT

TELEFOON