header_wide_main_HWS_NT_3

Fit en gezond thuiswerken, een makkie met deze 10 tips!

Nu we met zijn allen meer en meer thuis werken, telewerken, op afstand werken of hoe je het ook maar noemt, is het des te belangrijker om ervoor te zorgen dat je dit op een gezonde, evenwichtige en fitte manier blijft doen. Wij geven je graag wat “genius” tips mee.

 1. Vergeet niet te ontbijten
  Start je dag met een goed ontbijt. Je hebt meer tijd (gezien je niet naar je werk moet rijden) dus zet je neer en neem rustig een ontbijt. Uiteraard nadat je s’ochtends al je eerste glas water gedronken hebt. Want wist je dat s’ochtends een glas water drinken je spijsvertering op gang brengt en je metabolisme een boost geeft? En wist je dat dat ene glas water je 8 calorieën doet verbranden? Een goede start is everything!
 1. Zorg voor een aparte werkruimte
  Zorg ervoor dat je een aparte werkruimte kan inrichten. Zo kan je je afzonderen als je aan het werk bent en word je niet afgeleid door andere huisgenoten. Probeer – in de mate van het mogelijke – een ruimte te kiezen met een deur, een raam en licht. Als je aan het werk gaat, sluit je deur dan en zorg voor voldoende lucht. Als je pauze neemt, zet je raam dan zeker open om te verluchten.
 1. Let op je houding
  Een goede werk/zithouding is zo belangrijk. Zorg dat je een goede (bureau)stoel hebt, je scherm hoog genoeg staat, je ene muismatje hebt enz. Op kantoor is er veel aandacht geschonken aan ergonomie, maar probeer dit thuis ook zoveel mogelijk te doen.
 1. Beweeg voldoende
  Zorg dat je genoeg beweging hebt. Net als op kantoor zorg je best voor een fles/kan/glas water op je bureau. Deze zal je regelmatig moeten gaan vullen, net als je op kantoor een koffie, thee of watertje zou gaan halen. Zo sta je regelmatig eens recht en beweeg je automatisch. Wandel rond terwijl je aan het bellen bent of las voor jezelf een tussentijds stretchmomentje in, waarbij je een oefening doet.
 1. Neem voldoende pauze
  Net als op kantoor heb je af en toe nood aan een pauze, een ontspanningsmomentje of een babbeltje. Las daarom een pauzemoment in. Spreek deze desnoods af op bepaalde tijdstippen samen met je collega’s of andere familieleden die thuis zijn. Ga even een korte wandeling maken of ga snel even met de fiets naar de bakker.
 1. Kies voor gezonde tussendoortjes
  Het is gemakkelijk om naar de ongezonde snacks te grijpen als je thuis werkt. Thuis ga je dit sneller doen dan op kantoor, omdat je alles bij de hand liggen hebt. Probeer hier toch te kiezen voor een stukje fruit of snoepgroetjes. Of kies een handvol nootjes. Nu je thuis werkt spaar je de tijd van je woon-werk verkeer uit, dus kan je die tijd misschien gebruiken om een lekker tussendoortje te maken of receptjes op te zoeken.
 1. Drink genoeg water
  Kies zoveel mogelijk voor water en wissel af met koffie of thee zonder suiker of water met een smaakje. Idealiter gebruik je kraantjeswater, zo drink je water én verklein je zonder het te voelen je ecologische voetafdruk. Probeer toch 8 glazen water per dag te drinken. Moeite om veel water te drinken? Wij verklappen jou ons geheim in deze 10 tips en je drinkt in een mum van tijd water zonder erbij stil te staan!
 1. Hou contact met je collega’s
  Je collega’s enkel maar horen per mail, dat is maar saai. Bel daarom regelmatig naar je collega’s of organiseer een online meeting, zodat je elkaar effectief kan horen en zien. Bespreek je werk tijdens deze momenten, zoals deadlines, vragen waar je mee zit of andere.
 1. Sluit je werkdag steeds af in schoonheid
  Gedaan met werken? Sluit je computer af en zorg dat je hem erna niet meer ziet, zo kan je je ontspannen voor de volgende dag. Ruim je werkplek op en maak ze klaar voor de volgende dag, niets zo leuk als starten aan een clean desk!
 1. Online E-peritief
  Organiseer af en toe eens een e-peritief (een online meeting waarbij iedereen een aperitiefje neemt en samen online kan klinken). Dan kan je informeel met je collega’s praten alsof je tijdens een kerstborrel of afterwork zou praten. Jouw aperitief? Dat kies je volledig zelf, of het nu een cavatje, pintje, mocktail of een watertje van de kraan is, it’s up to you!
Ontdek ook

Advies nodig?
Contacteer ons via

CHAT

TELEFOON